‘When you know better,
you choose better’

IVY_OAK_Transparency_Aboutpage1

#TheStoryBehind

Att producera etiskt och med stor miljömedvetenhet är viktigt för oss, och vårt mission är att bli mer hållbara ett steg i taget. Vi strävar efter att höja medvetandet hos våra kunder, fabriker och inom vårt eget företag.

Vi är inte perfekta än, men vi jobbar på spännande planer för att uppfylla vår vision: fullt ansvar för vår produkt, från hållbara råvaror till etisk tillverkning till kvalitet som varar längre än en säsong - allt till ett rimligt pris för kunden.

Det första steget är transparens och förståelse. Hos IVY & OAK är produkten kärnan i allt vi gör. Vi avslöjar den sanna kostnaden, uppdelat efter varje steg i produktionen. Och vi säljer produkten till dig till det pris som den förtjänar och vad den borde kosta - inte baserat på vad traditionella återförsäljare skulle ta ut för pris

Vi gör saker annorlunda - så håll ögonen öppna, mer saker är på gång. Tillsammans tror vi att vi kan göra skillnad.

BRÖLLOPSKLÄNNING

Återförsäljares marginaler

Traditionella varumärken tar ut 6-10 gånger den sanna kostnaden, för att kunna erbjuda stora rabatter vid säsongens slut. Våra priser beräknas rätt från början (endast 2-4 gånger den sanna kostnaden) och vi har färre kampanjaktiviteter under året – en mer rättvis modell för alla.

Andra kostnader

Bli av med mellanhänder: till skillnad från en traditionell försörjningskedja i modebranschen har vi en direkt relation med producenten, och blir av med alla mellanhänder. Det gör oss inte bara mer transparenta, utan hjälper oss att investera besparingarna i vad som är viktigt: produkten.

Den sanna kostnaden

Våra plagg är tillverkade av samma kvalitetsmaterial och tillverkas med liknande eller bättre kvalitetsstandarder som andra lyxvarumärken i premiumsegmentet.