‘Ett varumärke för kvinnor som värdesätter kvalitet, enkelhet och stil.’

Caroline Gentz (Grundare & Managing Director)
Christopher Deckert (Managing Director)

VÅR HISTORIA – ATT GÖRA INTRYCK


IVY & OAK grundades år 2016 med målet att skapa och konsumera mode på ett mer medvetet sätt. Ett varumärke som byggts för kvinnor som värdesätter kvalitet, enkelhet och tidlös stil.
Som kopplar samman social och miljömässig medvetenhet.
Vi erbjuder moderna, inspirerande produkter av högsta kvalitet till ett rimligt och överkomligt pris, med mode som håller mer än en säsong.
Idag lever vi efter vårt mål och är på väg framåt i snabb takt. Vi är inte helt där än, men vi gör framsteg hela tiden. Följ med på vår resa och upptäck IVY & OAK:s värld. Vi tror att tillsammans kan vi göra en verklig skillnad.

VÅR PRODUKT – TILLVERKAD FÖR ATT HÅLLA


VÅR DESIGN

Med fokus på stil, inte trender. Enkel och tidlös med en speciell modern twist, med ett oklanderligt fokus på kvalitet och detaljer för en känsla av ren komfort och lyx.

OVÅRT MATERIAL

Kompromisslös kvalitet. De finaste naturtygerna, som kommer från de bästa hantverkarna, främst i Frankrike och Italien.

VÅR TILLVERKNING

Exakt skrädderi och enastående hantverk, skapat av vårt team av duktiga designers, produktutvecklare och mönstertillverkare och tillverkat av noga utvalda fabriker främst i Europa.'Tidslösa produkter av finaste kvalitet för mer än bara en säsong.'

VÅR HÅLLBARA APPROACH


Snabbt mode har ett billigt pris för konsumenterna, men en stor osynlig prislapp för arbetare och för vår planet. Hos IVY & OAK arbetar vi hela tiden för att förbättra avtrycket i vår värdekedja.

Vi maximerar användningen av överblivet tyg, naturliga och ekologiska tyger och köper endast in från en handfull noggrant utvalda leverantörer. 80% av vår kollektion tillverkas i Europa av fabriker vi regelbundet besöker och har byggt upp starka relationer med.

Är vi perfekta? Självklart inte, men vi har redan uppnått mycket och arbetar för att bli mer hållbara varje dag. Fortsätt att kika in här, vi har många spännande projekt på gång.‘Vi är inte perfekta än, men vi har redan uppnått mycket och vi arbetar för att bli mer hållbara varje dag.’VÅRA PRISER – RIMLIGA OCH TRANSPARENTA

Lyxkvalitet behöver inte vara dyrt. Vi tror inte på traditionella handelsmässor, onödiga mellanhänder och kostnaderna som följer med. Vi håller det enkelt.
Våra kunder betalar bara för vad de i slutändan får: en vacker produkt av hög kvalitet, till ett rimligt pris.

Transparens är viktigt för oss. Vi tror på att man har rätt att veta hur mycket kläderna kostar att tillverka. Det är anledningen till att vi är öppna om våra priser och avslöjar den sanna kostnaden bakom plaggen. Du kommer att märka: våra priser är rimliga för alla. För dig som kund, men även för våra fabriker, arbetare och leverantörer.


EVENING DRESS
WEDDING DRESS
COAT

Facts

  • IVY & OAK grundades maj 2016
  • Företaget har 35 passionerade anställda: 80% kvinnor och 20% män
  • Två kollektioner lanseras per år, båda präglas av tidlös stil och elegans
  • IVY & OAK är medlem SEDEX, en av världens största organisationer som hjälper företag att hantera hållbara inköp i försörjningskedjan. Som SEDEX-medlem kan vi spåra och förstå vår försörjningskedja så att vi kan arbeta kontinuerligt för alla som är involverade i den.
  • Huvudkontoret ligger i Berlin